Наш Блог

Следите за нами в социальных сетях.

Здорова та смачна їжа - це гриль!

Страви, що готуються на грилі, можуть стати справжнім спасінням для людей, які прагнуть зберегти здоров'я і хорошу фізичну форму, але при цьому не можуть відмовити собі в задоволенні смачно поїсти.



Поспішаємо порадувати прихильників здорового харчування і бажаючих схуднути:
харчуватися смачно і корисно можна, навіть якщо ви вживаєте в їжу смажене м'ясо.

М'ясні страви, приготовані на грилі, не тільки безпечні, але навіть рекомендуються більшістю фахівців з правильного харчування як дієтичні. Більш того, дієтологи вважають, що страви-гриль корисніші за смажені на сковороді або тушковані.

Секрет у тому, що м'ясний стейк, обсмажений на барбекю-решітці, на рожні або на мангалі, не покривається хрусткою скоринкою, яка і є джерелом усіх бід, що відбуваються від вживання смаженого на сковороді м'яса. Крім того, при обсмажуванні на грилі або барбекю не тільки не додається масло, але навпаки, навіть жир, що міститься в самому м'ясі, стікає вниз, в піддон або на вугілля. М'ясний стейк при цьому стає менш калорійним і краще засвоюється людським організмом.

Що ж стосується інших страв, які можна приготувати на грилі, тут можна сказати однозначно: риба, смажена на грилі або овочі-барбекю, приготовані на решітці або рожні, не тільки дозволять вам харчуватися правильно і з користю для здоров'я, але і перетворять цей процес у справжнє задоволення, що, погодьтеся, вдається поєднувати не так часто, як би нам усім цього хотілося.

Як зробити приготування шашликів або м'яса на грилі корисніше?

1) Виключіть соуси, що містять цукор.
Ви можете і не підозрювати, що кетчуп, майонез, соус барбекю або часниковий соус, в яких ви звикли маринувати м'ясо, досить шкідливі за рахунок вмісту в них великої кількості цукру.

2) Готуйте фрукти і овочі.
Кожен з нас повинен вживати в їжу велику кількість овочів і фруктів, а приготовлені на грилі, вони стають більш апетитними і привабливими, навіть для тих, хто не любить їх у сирому вигляді. Фрукти і овочі приносять нам величезну користь, зменшуючи ризик виникнення інсульту, серцевих нападів і ожиріння, і, крім іншого, їх набагато корисніше готувати на грилі, ніж чим м'ясо, так як вони не виділяють жир під час приготування.

3) Якщо хочете поліпшити смак пісного м'яса, то просто замаринуйте його.
При бажанні, маринувати можна навіть фрукти і овочі. Учені встановили, що знизити шкідливий кількість канцерогенів у страві можна, маринуючи м'ясо, так як маринад додатково зволожує продукт і перешкоджає утворенню просмаженої скоринки. Якщо ви приготуєте знежирений маринад, а ще краще, що містить лимонний сік, вино, соєвий соус, мед і часник, будьте впевнені - ви зробите правильний вибір.

4) Чим довше ваше м'ясо лежить на грилі, тим більше в нього вбирається продуктів горіння.
Цього можна уникнути, якщо заздалегідь розрізати продукти на дрібні шматочки, щоб вони швидше приготувалися і не вбирали довго дим від вугілля. Відмінним варіантом для шашликів стануть креветки, гребінці, дрібно порізана риба, болгарський перець, гриби, цибуля або томати черрі.

Режим работы

Пн-Вс 10:30 - 23:00
Доставка 11:00 - 22:00

Мы в соц. сетях

О нас

Семейное кафе "Бахчисарай" - это место, где для Вас приготовят традиционную крымскую кухню