Наш Блог

Следите за нами в социальных сетях.

Рубрика: Готуємо разом з нами! Самса

Не кожен пиріжок з м'ясом можна назвати самсою, а лише той, що приготували з особливого тіста і випекли за спеціальною технологією. В ідеалі готується самса в тандирі (дров'яна піч з глини), але й в умовах міської квартири можна отримати чудову на смак самсу.

Тісто для самси готують прісне з додаванням жиру, який можна замінити такою ж кількістю вершковим масла. Про начинку скажімо окремо: не використовуйте готовий фарш, саме рублене м'ясо і велика кількість цибулі забезпечать необхідну соковитість!

Необхідно:
4 склянки борошна
1 стакан води
100 г вершкового масла
1,5 чайної ложки солі
500 г баранини
3 ріпчасті цибулини
Чорний мелений перець за смаком
Зіра за смаком
200 г баранячого курдючного жиру
Крохмаль за смаком
2 столові ложки рослинної олії
1 столова ложка кунжуту (опціонально - за бажанням)

Технологія приготування самси з м'ясом з листкового тіста

У глибоку миску налийте воду, розчиніть в ній приблизно 0,5 ч.л. солі, порціями, розмішуючи, введіть борошно. Маса не повинна бути надто крутою.

50 г курдючного сала наріжте дрібно і витопите на розігрітій сковороді жир. Видаливши шкварки, додайте витоплений жир до тіста. Ретельно замісить і розімніть. Розділіть на три частини, скачайте кожну частину в кулю і залиште під плівкою на 40 хвилин.

Щоб приготувати начинку, наріжте дрібно цибулю, 150 г курдючного сала, що залишилися, і м'якіть баранини. Додайте 1 ч.л. солі (орієнтуйтеся на свій смак), приправте перцем і зірою.

Використовуючи для посипання поверхні крохмаль, розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт, змастіть розм'якшеним вершковим маслом, відставте в сторону. Те ж саме зробіть з іншими двома частинами тіста.

Покладіть пласти один на одного і скрутіть у щільний рулет.
Розріжте рулет на шматочки шириною 1,5 см, помістіть їх на 20 хвилин в морозильну камеру, щоб масло повністю застигло. Розкачайте шматочки в коржі, в центр кожної викладіть по 1 ст.л. начинки і сформуйте пиріжок трикутної форми. Викладіть пиріжки на змащене деко. Залиште на 15 хвилин, потім змастіть рослинною олією і посипте кунжутом (при бажанні).

Випікайте самсу в духовці при 200-220 градусах приблизно 30 хвилин. Перед початком випічки деякі кулінари обприскують заготовки водою, повторюючи цю маніпуляцію ще 2 рази, коли вироби вже в духовці, щоб тісто не пересохло.

Найсекретніший секрет приготування самси:

Не готуйте самси з м'ясом занадто багато. З'ївши перший пиріжок ви вже не зможете зупинитися!
Смачного!

Режим работы

Пн-Вс 10:30 - 23:00
Доставка 11:00 - 22:00

Мы в соц. сетях

О нас

Семейное кафе "Бахчисарай" - это место, где для Вас приготовят традиционную крымскую кухню