Наш Блог

Следите за нами в социальных сетях.

Рубрика: Готуємо разом з нами! Янтих

Щоразу, приїжджаючи до Криму, кожен з нас відчував неповторний пряно-м'ясний аромат місцевої їжі.
Всілякі плови і шашлики, чебуреки, лагман, башбармакі і пахлави... Кримські татари готують давно відомі і улюблені страви. На їхню кухню вплинули як близькосхідна, турецька традиції, так і середньоазіатські сусіди. Саме тому в Криму відмінно готують і баклажани, і самсу.
Є у кримських татар і свої страви, їх не зустрінеш в інших місцях. Але ви можете зробити їх зробити власноруч на своїй кухні.

ЯНТИХ
Він дуже схожий на чебурек, але смажиться без масла.
Необхідно:
500 г борошна
500 г фаршу
1 яйце
1 ст.л. рослинного масла
2 склянки води
сіль
500 г сиру
Крок 1
Борошно сформувати в мисці гіркою, в поглиблення нагорі розбити яйце і влити воду з сіллю. Потім додати масло і замісити тісто. Потім залишити його на півгодини.

Крок 2
Натерти сир.

Крок 3
Тісто обробити на невеликі кульки діаметром 5-7 см. Кожна кулька розкочується окремо у велике коло.

Крок 4
На половину кола викласти тертий сир, другою половиною накрити фарш і защипнути край.

Крок 5
Випікати на сухій сковороді на середньому вогні, спочатку на одній, потім на іншій стороні. Змастити зверху розтопленим гарячим маслом. Скласти в глибокий посуд і накрити кришкою. Через 15 хвилин янтих можна їсти.

Режим работы

Пн-Вс 10:30 - 23:00
Доставка 11:00 - 22:00

Мы в соц. сетях

О нас

Семейное кафе "Бахчисарай" - это место, где для Вас приготовят традиционную крымскую кухню